Dag 6

28. jul, 2020

Dag 6

Efter en låång löptid med tre tikar verkar lugnet nu lagt sig! Det har varit full rulle med ridandet   på varandra som är vanligt när man har flera tikar ihop 😲

Ella har blivit klippt väldigt kort. Kanske skönt för henne i det ev tillstånd som kommer!

I veckan som kommer, ska jag träffa Ella med  hennes dagmatte:)  Hon bör då har slutat löpa?

Brukar också mäta runt bröstkorgen och midjan för att se hennes förändring. Ingen säker metod, då skendräktiga tikar kan " blåsa " upp sig men lite kul ändå!

Det som hönder nu I Ellas mage är..

 Äggen bör vara befruktade nu och efter befruktningen börjar zygoten ( blivande foster) att dela sig. Den kommer att hinna med att dela sig 4 – 5 gånger medan den vandrar vidare genom äggledaren, och varje gång fördubblas antalet celler. När det är dags att vandra ut i livmodern kommer den att bestå av en geléklump innehållande 16 – 32 celler.  När zygoterna vandrat ut i livmodern kommer de att ytterligare 7 – 10 dagar flyta fritt omkring där inne och under tiden fördela sig utmed livmoderhornens hela längd. Implantationen, dvs. zygoternas fastväxning vid livmodervägen och den begynnande utvecklingen av moderkakorna sker först 17 – 21 dagarna efter befruktningen.Tiken kan må illa då som ksnkr är ett tecken?

Tänk så mycket som händer på så  kort tid!  Bara 57 dagar kvar :=)

Vi hörs!

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan