CORONAVIRUS HOS HUND? OBS!!! HUNDTRÄFFEN ÄR INSTÄLLD 26 MARS

17. mar, 2020

CORONAVIRUS HOS HUND? OBS!!! HUNDTRÄFFEN ÄR INSTÄLLD 26 MARS

Bor ganska centralt i Göteborg och det brukar vara stor livlighet på gator och andra platser. här! Resturanger är stängda och ser inga skolbarn heller, så undrar om något är på tok i våran skola? 

Ser inte heller  byggarbetarna som renoverar massa hus här! 

Det är så tyst och bilarna lyser med sin frånvaro. Alltid något ont som har gott med sig🙂

Har försökt handla färsk jäst i dagarna tre men inte hittat någorn. Hygienartiklar verkar vara ett minne blott? Småsaker i det hela men kanske blir det värre??

Ska handla online idag och är glad för den möjligheten. Där måste man väl ändå hitta varor?

Ibland tycker jag det är CORONAHYSTERISKT och ibland känns det väldigt läskigt!

Skulle operara bort en tand på Odontologen som ställt till det i käkbenet med en hiskelig inflammation. Kanske får komma om en månad  🤒

Har väntat ett år på det och nu dagen före blev det inställt!

Läser också mycket om COVID-19 och hittade denna artikel.För den som inte visste:)

Corona hos svenska djur

Coronavirus förekommer i en mängd olika varianter världen över. Och några av dessa drabbar även våra svenska husdjur. Dock finns det i dagsläget inga misstankar om att husdjur kan sprida smitta eller bli sjuka av det nya coronaviruset, Covid-19 (SARS-CoV-2) som spridits från Kina enligt SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt.

Ska jag undvika kontakt med djur om jag är smittad med Covid-19?

Även om det i dagsläget inte finns något som tyder på att husdjur kan bli sjuka av det nya coronaviruset SARS-CoV-2 så bör personer som är smittade undvika nära kontakt med sina husdjur, på samma sätt som de bör begränsa kontakten med andra människor. Grundläggande åtgärder för att motverka smittspridning beskrivs på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Coronavirus hos hund

Hundens Coronavirus (CCV) är orsak till sporadiska utbrott av tarminfektion hos hundar. Infektionen påvisades första gången 1971 och har sedan dess konstaterats i Europa, USA, Asien och Australien.

Symptom som kräkningar och diarré är vanligt och varar oftast några dagar upp till en vecka. Dödligheten är låg, men dödsfall har rapporterats och drabbar primärt valpar som har ett svagare immunförsvar. Oftast läker infektionen ut av sig själv!

Är glad jag inga valpar har just nu eller planerade i närmsta tiden!

Må så gott i stugorna 💔

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan