Tovålder och kommande valpträff!

20. jan, 2018

Tovålder och kommande valpträff!

Tovåldern är inte alltid så kul!! Zindy har en mycket lättskött päls..än! Får lite tovor udenr armhålan men är ganska lätta att dra isär me fingrarna. Simson är två månader äldre och har just nu ganska många tovor! Brukar kleta in varje tova med outspädd balsam  eller olja typ Seabreeze Oil som får verka en stund ! Sedan i baljan med ljummet vatten upp till magen! Jobbar med tovorna i vattnet och tror det är mer skonsamt för hund och päls! I  denna period bör man gå genom pälsen VARJE dag och dra isär ev  tovor  med fingrarna först! Sedan kamma försiktigt ut dem! Använder sällan borste till det!  Sista stadiet  kan man använda en karda som inte är så lämpligt om pälsen ska bli lång och fin:) Är tovan hårt filtad kanske men rent av får klippa bort den 🤪Tovor får även klippta Havanaiser om dem inte är helt rakade och vem vill ha en rakad Havanais?? 

Det är underullen som ställer till detta otyg och man bör kamma ut den kanske ofta i tovåldern! Gör man rätt, så är det inget som ont på lilla älsklingen:) Det har tagit mig en bra stund att hitta rätt teknik  som passar mig men tycker det går rätt bra nu! 

Först till sommaren blir det  en valpträff och då i Juli månad! Skulle vara kul om så många som möjligt kommer till Onsala då:) Ett tag kvar men kul att tänka på...hoppas jag :) 

Först ska Isa och Rosa bli dräktiga, hoppas jag!! När jag vet det, så återkommer jag med alternativa datum till träffen!

På bilden Zindy 8 månader❤

Vi hörs

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan