Lite tips!

29. jun, 2017

Lite tips!

Lånat SKK sida!  www.skk.se/sv/hundagande/tips-och-rad/skotsel/ 

Ensamhetsträning

Det är viktigt att träna sin valp att kunna vara ensam. Här kan du läsa om hur man bör lägga upp denna träning.

Valpar ska inte lämnas ensamma mer än korta stunder det första halvåret. Men det är förståndigt att förbereda dem för att så småningom klara det.

Börja träna tidigt

När du och din valp lärt känna varandra och valpen är trygg i sitt nya hem bör du vänja den vid att du går och kommer och att den inte alltid ska kunna följa dig överallt.

Sätt upp ett hinder vid en dörröppning och gå in i det rummet då och då. Säg inget till valpen, titta inte ens på den. Om valpen blir orolig ska du inte låtsas om att du varken hör eller ser den. Gå tillbaka när valpen är lugn.

Var lugn och beröm inte

Beröm inte valpen för att den klarat av att vara utan dig en stund. Den kan inte förstå varför du talar vänligt till den i den situationen. Istället skapar du en förväntan hos valpen att ni ska mysa och gosa så snart ni återförenas.

 

Om valpen blir alldeles förtvivlad, och inte lugnar sig efter några få minuter, måste du givetvis gå tillbaka. Men tänk på att inte heller då ta kontakt, även om valpen tigger om det. Prova många gånger om dagen och kanske det går lättare om du väljer tillfällen då valpen roar sig med något.

Träna vid rätt tillfälle

Efter någon veckas träning brukar även lite ängsliga valpar klara av att ägaren ibland lämnar rummet. Om du måste gå hemifrån så passa på när valpen har varit aktiv, ätit och nu har sin sovstund. Då är chansen störst att den inte märker av din bortavaro. Gör som när du tränade att byta rum - säg inget när du går, och gör heller ingen affär av att du kommer hem. Bry dig inte alls om valpen de första minuterna - även om den glatt kommer och möter dig.

När den vanan är befäst hos dig och valpen kommer du garanterat att uppskatta att du stålsatte dig!

  AVMASKNING

12 veckor Avmaksa allid en vecka innan du ska vaccinera valpen så inte parasiter stör vaccineringen
6 mån (vid behov-misstanke) 
1 år 

 

 

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan