En vecka!

14. mar, 2017

En vecka!

Idag blir småttingarna en vecka!  Det är väldigt stor skillnad  redan nu och man börjar se lite olika personligheter! Härligt formade som ett päron ,som man blir av mammas mjök, är alla! 

Lite rultiga ben har dem också fått nu och är sååå söta❤ Luna lämnar inte gärna sina små än och det går undan hem efter hon varit på "utedasset" Hon kom ut till vardagsrummet  två minuter igår, alla fick var sin liten hälsning och sedn snabbt tillbaka till sina små:) Hon äter som en häst nu tack o lov:)  

Valpens utveckling

Fram till två veckor – Neontala fasen
Valpen varken ser eller hör. Ögon och öron är ännu stängda. Men den kan ändå reagera för kraftiga ljud eller starkt ljus.

Valpen behöver mat, sömn, skydd, värme och är helt beroende av mamman. Valpen reagerar för värme, kyla och lukter.

Tiken masserar valpen så att den tömmer tarmen och urinblåsan.

Beteenden: Kravlar i cirkel, vaggar med huvudet, sugbeteende, mjölktrampar och kan pipa/skrika. 

Två till fyra veckor – Övergångsfas
Nu utvecklas valpen hjärna och sinnen snabbt. Efter ca 10 - 14  dagar öppnar valpen ögonen och efter 15 dagar är ögat utvecklat. När valpen är fyra veckor har den fullt utvecklad syn och när den är fem veckor känner den igen sin mamma och sina syskon.

Efter 12-14 dagar öppnas öronen och valpen reagerar för höga ljud. Vid tre till fyra veckor hör den som en vuxen hund.

Beteenden: Sociala beteenden börjar utvecklas. Valpen undersöker syskonen. Den börjar vifta på svansen. Den leker med sina syskon. Valpen kan skälla och börjar stå och gå. Den börjar tigga mat.

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan