Spökåldern

10. aug, 2016

Spökåldern

Nu händer det mycket med våra småttingar! Tänder byts,könsmognad på gång och den berömda spökålderna kanske på väg?

 Ungefär samtidigt som andra dofter blir mer intressanta och könsmognaden närmarsig, ofta vid fem till sju månader ( eller senare), kommer hunden in i det som kallas för ”spökåldern”.Hunden visar plötsligt rädsla för vardagligasituationer, situationer som tidigare har fungerat utan problem. Hunden blir mörkrädd, reagerar på skuggor, cyklar eller fladdrande vimplar. Den reagerar med misstänksamhet, skäller, vägrar gå närmare eller ryggar tillbaka av rädsla. Tvinga aldrig fram hunden i dessa situationer men förstärk inte heller rädslan genom att tycka synd om hunden eller gå omvägar förbi hindret. Bli heller inte arg på din hund- du kan aldrig minska en rädsla genom ilska. Verka istället själv helt oberörd, fortsätt att gå vidare som om ingenting har hänt. Försök sedan att passera den skrämmande platsen flera gånger de kommande veckorna tills den blir avdramatiserad.

Vi brukar träna lite på centralstationen här i Göteborg.  Där finns mycket ljud att att lyssna på . Promenaden ner till Centralen, innebär också en massa möten med spårvagnar som kan gnissla rejält, människor med annorlunda  huvudbonader kan också vara lite väl spännande eller ett paraply kanske:)

Ha tålamod, det går över snart :)

 

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan