Stadsvandring

20. jun, 2016

Stadsvandring

Snart fyller alla trollen 4 månader och då kanske det är dags att utfodra dem tre gånger/dag! Alltid svårt det där med mat. Aktiva valpar behöver lite mer, tex om dem har lekvänner runt sig mycket! Lilla soffpotatisen (om det nu finns sådana valpar ) behöver lite mindre:)

Känn lite lätt på revbenen med pekfingret! Känner man dem lätt , brukar vikten vara bra:) Altid bra att prata hull med veterinär när hunden är där.

Lite om deras magar här:

Eftersom hundar har ett kort tarmsystem (tid för tarmpassage är 12-30 timmar jämfört med människans 30 timmar – 5 dygn) så bör man ge dem mat 2-3 ggr/dag det är lättare att smälta mindre mängd och ofta. Dessutom ökar mättnadskänslan och det ger ett stabilare blodsocker. Man bör inte ge mat precis före eller efter motion/träning, det bör dröja minst en timme före/efter.

Igår var vi med alla damerna på Amundön. En riktig oas finner man där:) Vi försöker vara laglydiga att ha hundarna i koppel men hittade en lite avlägsen strand där damerna fick släppa loss lite! Försten att hoppa i vattnet,var Luna som var nybadad🤪han dock hejda henne , så det bara blev ett magdopp:) Sedan tog husse oss över stock,sten och berg..phu!!!

Efter tre timmars trekking var vi alla slut! Stannade till i Sisjön för att köpa hundmat och fick med mig fryst grishjärta,hackad o klar i modell korv 500 gr.Glad i hågen serverade jag damerna detta "godis" tre av fyra tyckte inte detta var speciellt gott.Bara Isa slaffsade i sig med god aptit. Kanske för rå smak till de andra damerna:) För försöka igen!

Idag fick Luna ensamtid med mig och vi turistade i våran fina sommarstad:) Mest gick vi dit för att Luna skulle ha lite störningsträning och det klarade hon galant! Sedan blev det bussen hem och jag kan nu allt om åldersdiabetes och lite till, då det satt två gamla damer bakom mig och pratade högt och judligt om sina sjukdomar! Men trevligt hade dem iaf :)

Två utställningskoppel anlände i min brevlåda i fredags :))) Ett till Bella och ett till Bishop! Hade förvisso sagt jag inte ville ha för mycket blingbling till valparna  men nu får vi glittra på ordentligt i ringen :) 

Vi hörs

 

 

 

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan