God natt:)

19. apr, 2016

God natt:)

Gokväll:)

Valparna har varit ute hela dagen i solskenet :)Det är mycket lek och bus mellan dem nu och utvecklingen går i rasande fart! Alla har olika personligheter och man kan nu se vem som domderar mest!

Roligast idag var nog alla säckar med odlingsjord:) Det blev mycket klättring  och rutschkana  ner :)Ala hjälpte också till när jag grävde i jorden och har för första gången lortat ner sig lite granna🤪

Nu sitter jag och plockar bort höljet från Poppelträdets knoppar ur pälsarna ,det som sitt runt bladen och som dimper ner på marken när bladen slår ut !!Klistriga och eländiga är dem!! Valparna luktar som om jag parfymerat dem ! Själv nyser jag och ögonen rinner av dem men det är ju vår :)

Det närmar sig hämtning snart av era guldklimpar❤

Bra om man är riktigt förberedd och valpsäkrat hemmet. Likt små barn ska allt in i munnen eller gnagas på.  

 Så här står det på Agrias sida.....

Försök se till så att hela familjen kan vara med eller i vart fall kan vara hemma under valpens första dagar i sitt nya hem. Det är viktigt att valpen får möjlighet att lära känna hela sin nya familj.

I valpens takt

Ge valpen lugn och ro när den kommer hem. Det är bra om valpen slipper besök åtminstone den första veckan så att den får lite tid på sig att lära sig vilka som tillhör den nya familjen. Likaså bör du inte släpa med dig denna lilla valp på en massa olika äventyr innan den är helt hemmastadd och känner igen sin familj.

Låt valpen utforska det nya hemmet i sin egen takt. Valpen är säkert en aning omskakad efter resan och undrar förmodligen var hans gamla familj tagit vägen. Nu är den ju helt ensam i en främmande värld. Vissa valpar tar det hela helt obekymrat, andra blir lite osäkra ett tag, men det går över.

Vad ska valpen äta?

Med största sannolikhet har du fått rekomendationer från din uppfödare om vad valpen ska äta och hur ofta. En valp på åtta veckor bör äta 3-4 gånger om dagen. Måltiderna ska vara jämnt fördelade. När valpen blivit fyra månader behöver du inte servera fler än tre mål per dag. Vid cirka tio månaders ålder kan du övergå till två mål om dagen.

Minst två mål om dagen bör sedan varje hund få resten av sitt liv. Att bara ge hunden ett mål om dagen är inte att rekommendera. Eftersom en hund äter mycket fortare än vad en människa gör har den svårare att tillgodogöra sig all näring i maten.

En valpförsäkring guld värd

Du har förhoppningsvis besiktningsintyget i din hand, och nu när valpen kommit hem är det dags att teckna en försäkring till den. Detta är mycket viktigt, oavsett vilken ras du har eller vad du tänkt använda hunden till.

Alla hundar kan drabbas av sjukdomar eller olycksfall och veterinärvård kan vara skrämmande dyrt. Om olyckan skulle vara framme kan det kosta många tusentals kronor.

Att köpa en försäkring till din valp är klokt investerade pengar! Även blandraser kan försäkras. Se till att teckna försäkring så fort som möjligt efter att du fått hem valpen. Du har då möjlighet att få en karensfri försäkring.

Vi hörs!

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan