Fingal Jonsson

15. apr, 2016

Fingal Jonsson

Gomorron :)

Det sägs Havanaisen en gång vallade höns och t o m med får! Den instinkten har mamma Isa kvar :) Hon föser lätt ihop sin kull med bla ett nafs i nacken och säkra pareringar:) Hade besök av en vännina igår som föder upp Picard ( en fransk vallhund) Hon var verkligen imponerad av Isas vallning:) Isa gör bara det när småttingarna är utanför sin valphage som inte räcker till enl valparna 🤪och får då komma ut i övriga trädgården som är vädigt stor! Guld värt med hennes hjälp❤

En som också hellre är utanför hagen ,är Ninni som tog saken i egna tassar igår  och sonika klättrade likt en apa på hönsnätet för att komma ut!! Fick tag i henne i sista sekund men i o f s hade hon landat mjukt i gräset! Jisses, det är en mycket aktiv kull:) Glada och keliga är dem också och jag får ideligen valppussar:) 

Imorse hade Ninni bestämt hon ville upp i min säng och det fick hon en stund! Gosade in sig ordentlig och vi hade det så mysigt trots solen knappt gått upp!

Flickorna är fortfarandede små mot pojkarna men med bra hull! Undrar om jag lyckats få fram minihavanaiser ? Ska bli spännande att se:) Alfons var den lite mindre killen men är snart ikapp tungviktarna Fingal och Ajax :)

Lite ojämn fördelning av grammen är det mellan valparna men liten mamma och stor pappa, så blir det ofta så:)

Har fått reda på att Scillan (blå vårblomma i gräset) är mycket giftig och vi håller oss långt borta från den!! Det finns en del i denna trädgård och är så himla vackert men farligt, farligt!

Nu väntar jag spänt på valparnas stamtavlor och att dem är registrarade i Svenska kennelklubben Snart blir det också besiktning på bomullstottarna , chippning och första valpsprutan:) Tiden går så fort så!

Vi hörs snart!

 

 

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan