Snart kommer vi

8. jul, 2014

Snart kommer vi

Lite kort info mellan åsovädren som dram fram här!Alla småttingarna mår utmärkt med mycket spring i benen,matvrak är dem också!Alla har olika personligheter och olika utseende!Det känns lite sorgset att  4 åker i denna helg som kommerSka ändå bli intressant att nästa vecka bara ha 4 valpar och se skillnaden:)

Schampo/balsam använder jag mest av Nature Specialites! OMG (balsamspray)från nätbutiken PLUSH PUPPY SWEDEN!Det ären riktig djungel ang schampo man får helt enkelt pröva sig fram!Borstar o kammar från märket  MADAN!Finns på http: www.groom-it.se 175:-Där finns kammar också!!En liten ansiktskam bör man ha för att kamma bort smuts från ögonvrån och lilla mustachen dagligen:)Kontonummer skickar jag via mail där valppengen sätts in och skriv gärna valpens namn:) Kokta märgben UTAN MÄRGEN är gott och bra för tänderna ,visar Nikki på bilden:)

 Slutar nu då åskan drar in igen:(

Vi hörs snart igen

Lite om framtiden:)

Vid ca 9 veckors ålder är det lämpligt att valpen kommer till sin nya familj. Miljöträning är viktig. Denna måste vara allsidig och innefatta olika miljöer - både staden och landet.

13-16 veckor – Halv könsmognad
Nu inträder den s k halva könsmognaden. Produktionen av manligt könshormon ökar hos såväl tiken som hanen. Förändringen kan öka valpens lust att dominera andra. Valpen kan försöka klättra i rangskalan.

Om valpen visar tendenser att försvara sina leksaker eller så gäller det att återta föremålen utan att väcka valpens försvarslust. Ett bra sätt är att idka byteshandel. Locka och byt med lite godis eller med en leksak som valpen tycker om.

Bästa sättet att förstöra en hunds apporteringslust är att slita föremål ur munnen på den.

Tänk på att under denna period undvika lekar som kan öka valpens aggressivitet och dominans. Framför allt ska du inte brottas med valpen och tvinga den till underkastelse. Leken kan urarta till en maktkamp även om valpen p g a sin fysiska underlägsenhet till slut måste ge sig. Tro inte att en besegrad valp är en besegrad vuxen hund. Så enkelt är det inte.

Att försvara matskålen har inget med dominans att göra. Låt valpen få vara ifred och äta. Lär gärna valpen att sitta och först vid ”varsågod” så får den äta.

16 veckor - 7 månader 
Passa på och njut. Under denna period stabiliseras hunden såväl fysiskt som beteendemässigt. Den här perioden är lugn och du ska ta tillfället i akt att träna din valp. Gå gärna en valpkurs.

 

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan