Mirakelmedel???????

17. apr, 2014

Mirakelmedel???????

Detta är inget för dräktiga vovvar! Kanske jag testar när vi åker till Österlen i höst!? Där finns det gott om fästingar🤪Medlet låter  ok men man vet aldrig hur hunden reagerar och det går ju inte att tvätta bort då det är en tuggtablett!!!

-----------------------------------------------------------------------

Ett nytt läkemedel har godkänts för behandling av fästingangrepp på hundar. Det heter Bravecto och tillhör en helt ny klass av läkemedel som ger hunden omedelbart skydd mot fästingar i upp till tolv veckor.

– Det här är ett värdefullt tillskott i arsenalen för att skydda hundar mot fästingar. Det är ett läkemedel som är enkelt och smidigt att ge eftersom det är en tuggtablett. Effekten är omedelbar och långverkande vilket är mycket positivt, säger Robert Cikota, veterinär på Västra Djursjukhuset, i ett pressmeddelande.

– Hundägaren behöver inte oroa sig för att exempelvis ett fästinghalsband ramlar av eller att dropparna i nacken tvättas bort och därmed inte ger full effekt. Det finns inte något hinder mot att bada eller schamponera sin hund vid användning av Bravecto, säger han.

Studier visar att preparatet ger en omedelbar och varaktig avdödande effekt på fästingar. Den snabba effekten kombineras med få och mycket milda biverkningar. De vanligaste biverkningarna på hunden var milda och övergående magproblem. Preparatet är receptbelagt.

Fästingar på hundar är ett vanligt problem. Enligt en ny undersökning bland 1 545 svenska hundägare hittar nästan åtta av tio hundägare fästingar på sina hundar varje år. I genomsnitt fann svenska hundägare 15 fästingar per hund under förra fästingsäsongen. Fästingar kan överföra flera olika infektioner till hundar, som borrelia, anaplasma och TBE.

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan